Dannelsesrejser.dk

Gæstebog

Læs artiklen om Dannelsesrejser, og lær mere om hvilke muligheder for fordybelse, fællesskab og horisontudvidelse, som rejserne giver.

Arkitekturhistorien på en uge

 

Arkitekturhistorien på en uge, 10.-17. marts 2018 - Andalusien

 

Dannelsesrejsedeltager

Underviseren havde en utrolig fin evne til at sproliggøre visuelle oplevelser. Godt hotel og fantastisk mad. Fin balancen mellem undervisning og fritid, mellem det stillesiddende og gåture.

Stedet var skønt og nydelsesfuldt, også som undervisningssted, og det var dejligt, at det lå udenfor en storby, så man fik muligheden for gode vandreture.

Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det er en rigtig god måde at holde fri fra det sædvanlige og fylde sig med noget nyt og meningsfuldt. Det er en behagelig måde at være sammen med andre omkring en fælles interesse.

 

 

Kvindelig norsk deltager, 59

Jeg hørte om kurset på dansk radio. Her var kombinasjonen av stimulerende faglig program og vandreturer, fantastiske verter og eventyrlig mat.

 

 

Benedikte Achen, projektpartner

Her er value for money. Undervisningsniveauet var helt i top og atmosfæren var god. Stedet var dejligt, afslappet og stimulerende.

Der var stor generøsitet og opmærksomhed på alle måder fra værter, underviser, rejseleder og deltagergruppen. Jeg vil klart anbefale turen til andre.

Filosofisk livskunst på en uge  

 

Dannelsesrejse 24/2-3/3 2018 - Andalusien

 

Hanne Brit Aagaard, 60 år, psykolog.

Jeg nød Anders Dræbys integrerede viden, som var i så god overensstemmelse med ham som menneske, hvilket kunne mærkes på hele hans tilstedeværelse. Jeg nød også selvfølgelig godt af hans kæmpestore viden mht. de filosoffer, han gennemgik. Det var dejligt helt roligt at kunne læne mig tilbage og slå sanseapparatet ud og modtage de kloge og indsigtsfulde ord og tanker.

Undervisningsniveauet var generelt tilpas forståeligt og udfordrende.

Jeg er samtidig glad for mange af de kontakter, jeg tog og fik med de andre deltagere.

Stedet: Så fint, smukt hus og dejlige værter. Det var skønt at få serveret maden – lækker mad, det nød jeg.

Jeg vil bestemt gerne anbefale kurset til andre. Dejligt med et break i hverdagen, smukt sted, og først og fremmest vigtig og god påfyldning til videre inspiration i den filosofiske livskunst!

 

Dorthe, 57, sygeplejerske og psykoterapeut

Det, der fik mig til at bestille rejsen var et ønske om en anderledes ferie. Om at kunne koordinere ferie, indlæring og socialt samvær.
Jeg har været særligt tilfreds med, at vi med alle vores forskelligheder i løbet af så kort tid har formået at få et fællesskab. Der var meget nærvær og rummelighed, og jeg fik talt med mange.
Undervisningsmængden var stor, men alligevel muligt at rumme.

Muligheden for vandreture midt på dagen var et fantastisk afbræk og gav fornyet energi.
Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det er en anderledes og berigende måde at holde ferie på – og tilegne sig viden på.

Værterne var enestående. De ved, hvad dannelse er!

 

Mandlig deltager

Turen var en fantastisk ’mind expander’, som jeg vil anbefale til andre.

 

Peter Skytte, 45, Account manager retail
Jeg bestilte rejsen på opfordring fra min ven. Det lød spændende, såvel indhold som konceptet. Der var god balancen mellem undervisning og fritid. Det var godt med muligheden for gåture i området. Jeg vil anbefale turen til andre, fordi det er et godt koncept at kunne fokusere i en uge og holde ferie på et godt sted og møde nye mennesker i en fælles referenceramme.

 

Søren Sloth Møller, 45, afsætningsniveauet
De ’ukendte’ parametre, såsom refugiet og selskabet på tværs af alder, profession og livsmål, overraskede positivt. Selv om undervisningsniveauet var højt, var det gjort forståeligt og meningsfuldt. Input – siesta – input-modellen fungerer super godt, ligesom den afsides beliggenhed. Jeg har koblet fra, holdt fri og er blevet klogere.

 

Klaus Winkel, 78, Kontorchef
Jeg hørte om turen fra min søster, som tog mig med. Jeg var meget glad for værtsskabet, maden, appelsinerne, den tillidsfulde atmosfære mellem deltagerne, 2 x Anders’ store viden og deres glæde ved at dele den. Undervisningniveauet og –mængden var fin og jeg vil anbefale turen til andre.

 

Birgitte Gade Frandsen, 58, sygeplejerske

Jeg bestilte rejsen, fordi jeg havde lyst til at blive klogere på livet, mig selv og hvordan livet kan leves.
Anders Dræbys undervisning og fortolkning af stoffet har været helt fantastisk. Han har virket velforberedt og har med sin store viden og gode eksempler formået at gøre stoffet let forståeligt og meningsfuldt.
Værtsparret var helt vidunderligt, og turen havde ikke været den samme uden deres store generøsitet, venlighed, hjælpsomhed, guidning rundt i området og ikke mindst eminente mad.

 

 

Litteraturhistorien på en uge - Grækenland

 

Dorte Mikuta, 51, stud.teol

Jeg har fået perspektiveret en horisont som følger menneskets åndelige erkendelseshistorie og de afledte problemstillinger. Det er sket via nøje udvalgt stof, men afgørende har været, at det er gjort af passionerede undervisere, i en form, så det rørte mig dybt.

Tak Anders! Jeg har været glad for muligheden og lejligheden til at drømme, medens jeg sansede himmel og hav, men den største oplevelse, og vigtigste, var følgeskabet på rejsen.

 

Morten Halberg, 41, psykolog

Jeg var særligt glad for den meget inspirerende og grundige gennemgang af stoffet, det har åbnet littteraturen for mig. Jeg har fordybet mig i noget vigtigt litteratur, som jeg måske ellers aldrig ville have fået kendskab til. Og så kom jeg ned i tempo.

Undervisningsniveauet var passende, meget kompetent. Det kunne især lykkes, fordi det blev båret af en passion og glæde ved stoffet, som skinnede igennem.

Den gode lange middagspause er meget mere end bare en pause.

Jeg vil anbefale kurset til andre: Du får simpelthen en mere sammenhængende forståelse af den verden, du lever i, men pas på, du vil aldrig kunne læse en bog på samme måde igen.

 

Helle Valdan, 56, psykolog

Der har været en perfekt balance mellem faglighed og frihed i denne uge. Undervisningsniveauet var perfekt for mig. Dejligt at få åbnet og nuanceret min verden – både fagligt og personligt.

Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det er åndsudvidende og giver lykkefølelse og gør én klogere på verden på en anden måde end traditionel indlæring.

 

Bjarne Tolboe Christiansen, 55, Daginstitutionsleder

Jeg synes, at det har været rigtigt spændende, både den forskellighed i undervisning og at vi har boet samme sted. Jeg har været i kontakt med stort set alle og hængt ud om aftenen. Jeg synes, at det har været et fint niveau – jeg skulle stå lidt på tæer, og det havde jeg også forventet – og alle har været uroligt engagerede. At bruge et værk til at fortælle om tid og tendenser har været et godt greb. Og godt med den lange middagspause.

 

Ingelise Jørgensen, 86, tidligere danser

Jeg vil varmt anbefale kurset til andre: Selv uden det store overblik og litterær belæsthed var det muligt at følge oplægsholderne og blive klogere. Jeg har fået inspiration til videre læsning.

 

Marianne Hasemann, 71, pensionist

Undervisningsniveauet var helt i top. Vi havde bare de bedste foredragsholdere. Kurset holdt det, der blev lovet i programmet. 

Jeg vil varmt anbefale kurset til andre, fordi den introduktion til litteraturen har sat så meget i gang. Det har været en enestående uge med tre meget dedikerede foredragsholdere, som alle magtede at formidle stoffet.

 

Jeannie, 62, lærer og tourguide

Det har været en rigtig god gruppe denne uge, som passede godt sammen. Ordentlige mennesker, der var venlige og engagerede, sjove og interessante. Underviserne  var rigtigt gode og det var et skønt klima. Underviserne var virkeligt gode og laid back. De gider tale med kursisterne og interesserer sig for dem. 

Tredje halvleg er ikke mindst vigtig.

Flere af kursisterne har noteret sig, hvor dejligt, at der er tilbud som dette for folk, der lever alene. På denne tur var der kun ét ægtepar.

Det har været en dejlig ferierejse i skønne omgivelser. Vi ses igen!

 

Kvinde, 58, pædagog

Jeg tager inspireret og beriget hjem. Faktisk mere dannet. Missionen fuldført.

 

Sveinbjørn, 47, programmør

Undervisningens niveau var UG+, og jeg fik talt med så mange deltagere om interessante emner.

 

Palle, 82, psykolog

Jeg har været meget glad for ved den store variation og mangfoldighed. For dialogen med oplægsholderne og mellem kursisterne. For tempoet, for luften og vandet og den lange middagspause.

 

Lars Thomsen, 63, Managementkonsulent

Jeg var meget tilfreds med undervisningens kvalitet.

 

Kvinde, 46, Højskoleunderviser

Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det holder gang i skidtet. Dannelse som den evige anden fødsel. At møde hinanden med et fælles fokus udenfor os selv, det giver indsigt og udsigt til dialog.

 

Kvinde, sekretær

Godt at kurset ligger udenfor Danmark, så vi bliver hevet ud af hverdagen, og den nye viden kan indtages i koncentreret form. Og at det foregår i de varme lande! Vi danskere bliver jo glade i låget og åbne for nyt, når solen skinner.

Jeg har fulgt kurser på Folkeuniversitetet en gang ugentligt, og der bliver det mindre koncentreret, og gav ikke samme indsprøjtning af ny viden i store mængder over kort tid, så jeg følte, at jeg blev "rykket". Og det er nok den følelse der skal til for at der er chance for også at blive mere DANNET.

Godt at vi kan kombinere en lille uges ferie med nyt til de små grå celler - det er en rigtig god feriemåde for blandt andre singler med hang til ferie-med-indhold!

Godt at panelet af foredragsholdere er 2-3 faste personer, at det ikke er nye hver dag eller til hver halvleg - når det er de samme 2-3 personer, kan man få et forhold til dem i forhold til de spørgsmål tilhørerne har. Der kommer en berigende ping-pong i løbet af de første par dage.

Undervisningsniveauet var perfekt for mit niveau. Jeg har ikke gået på uni, og det var interessant at få indblik i ”universitetshjerner”, og hvordan de behandler stoffet. Også sjovt at høre underviserne kommunikere indbyrdes om stoffet. Jeg fik udvidet mit ordforråd, hvilket altid er godt! 

Undervisningsmængden var helt tilpas. 

Jeg anbefaler kurset til alle jeg taler med!

Mit bedste udbytte fra kurset er, ud over at være fyldt op af ny viden og godt humør, at jeg nu kan læse bøger og få endnu mere ud af dem. Alle de finurlige henvisninger, der er i gode bøger/romaner, til de store gamle værker, er jo GULD nu at kunne spotte.
På mit arbejde til dagligt er jeg allerede en lidt bedre version af mig selv, og jeg er sikker på, at det er fordi jeg er blevet en lille smule mere dannet.

 

Tanja, 42

Anders Fogh Jensen fik helt fra starten af første undervisningspas skabt en stemning af ro, rummelighed og imødekommenhed. Den gennemsyrede det hele, og dem, jeg har haft kontakt med, siden vi kom hjem, har også understreget netop det. Hold endelig fast i det – du gør det på en virkelig god måde. Vi var i gode hænder.

Undervisernes niveau: helt åbenlyst – der er kun positive ting at sige, og jeg er fascineret af jeres viden og niveau. I fortjener mange roser.

Pauserne og hviledagen var vigtige for mig og vil også være det for andre introverte væsener. Det var dejligt, at Anders (både i beskrivelsen på hjemmesiden og dernede) betonede, at det var ok, hvis man havde brug for at trække sig tilbage. Den formulering var afgørende for, at jeg kunne melde mig til i første omgang. 

Et glas vin den første aften var en god måde at afslutte første undervisningsdag og begynde første aften sammen på. Og vi modtog et papirbrev inden afrejsen.

Jeg har både fået læst bøger undervejs og haft gode samtaler med andre deltagere. Og så fik jeg også knyttet personlige forbindelser undervejs.