Dannelsesrejser.dk

Gæstebog

Litteraturhistorien på en uge - Grækenland

 

Dorte Mikuta, 51, stud.teol

Jeg har fået perspektiveret en horisont som følger menneskets åndelige erkendelseshistorie og de afledte problemstillinger. Det er sket via nøje udvalgt stof, men afgørende har været, at det er gjort af passionerede undervisere, i en form, så det rørte mig dybt.

Tak Anders! Jeg har været glad for muligheden og lejligheden til at drømme, medens jeg sansede himmel og hav, men den største oplevelse, og vigtigste, var følgeskabet på rejsen.

 

Morten Halberg, 41, psykolog

Jeg var særligt glad for den meget inspirerende og grundige gennemgang af stoffet, det har åbnet littteraturen for mig. Jeg har fordybet mig i noget vigtigt litteratur, som jeg måske ellers aldrig ville have fået kendskab til. Og så kom jeg ned i tempo.

Undervisningsniveauet var passende, meget kompetent. Det kunne især lykkes, fordi det blev båret af en passion og glæde ved stoffet, som skinnede igennem.

Den gode lange middagspause er meget mere end bare en pause.

Jeg vil anbefale kurset til andre: Du får simpelthen en mere sammenhængende forståelse af den verden, du lever i, men pas på, du vil aldrig kunne læse en bog på samme måde igen.

 

Helle Valdan, 56, psykolog

Der har været en perfekt balance mellem faglighed og frihed i denne uge. Undervisningsniveauet var perfekt for mig. Dejligt at få åbnet og nuanceret min verden – både fagligt og personligt.

Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det er åndsudvidende og giver lykkefølelse og gør én klogere på verden på en anden måde end traditionel indlæring.

 

Bjarne Tolboe Christiansen, 55, Daginstitutionsleder

Jeg synes, at det har været rigtigt spændende, både den forskellighed i undervisning og at vi har boet samme sted. Jeg har været i kontakt med stort set alle og hængt ud om aftenen. Jeg synes, at det har været et fint niveau – jeg skulle stå lidt på tæer, og det havde jeg også forventet – og alle har været uroligt engagerede. At bruge et værk til at fortælle om tid og tendenser har været et godt greb. Og godt med den lange middagspause.

 

Ingelise Jørgensen, 86, tidligere danser

Jeg vil varmt anbefale kurset til andre: Selv uden det store overblik og litterær belæsthed var det muligt at følge oplægsholderne og blive klogere. Jeg har fået inspiration til videre læsning.

 

Marianne Hasemann, 71, pensionist

Undervisningsniveauet var helt i top. Vi havde bare de bedste foredragsholdere. Kurset holdt det, der blev lovet i programmet. 

Jeg vil varmt anbefale kurset til andre, fordi den introduktion til litteraturen har sat så meget i gang. Det har været en enestående uge med tre meget dedikerede foredragsholdere, som alle magtede at formidle stoffet.

 

Jeannie, 62, lærer og tourguide

Det har været en rigtig god gruppe denne uge, som passede godt sammen. Ordentlige mennesker, der var venlige og engagerede, sjove og interessante. Underviserne  var rigtigt gode og det var et skønt klima. Underviserne var virkeligt gode og laid back. De gider tale med kursisterne og interesserer sig for dem. 

Tredje halvleg er ikke mindst vigtig.

Flere af kursisterne har noteret sig, hvor dejligt, at der er tilbud som dette for folk, der lever alene. På denne tur var der kun ét ægtepar.

Det har været en dejlig ferierejse i skønne omgivelser. Vi ses igen!

 

Kvinde, 58, pædagog

Jeg tager inspireret og beriget hjem. Faktisk mere dannet. Missionen fuldført.

 

Sveinbjørn, 47, programmør

Undervisningens niveau var UG+, og jeg fik talt med så mange deltagere om interessante emner.

 

Palle, 82, psykolog

Jeg har været meget glad for ved den store variation og mangfoldighed. For dialogen med oplægsholderne og mellem kursisterne. For tempoet, for luften og vandet og den lange middagspause.

 

Lars Thomsen, 63, Managementkonsulent

Jeg var meget tilfreds med undervisningens kvalitet.

 

Kvinde, 46, Højskoleunderviser

Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det holder gang i skidtet. Dannelse som den evige anden fødsel. At møde hinanden med et fælles fokus udenfor os selv, det giver indsigt og udsigt til dialog.

 

Kvinde, sekretær

Godt at kurset ligger udenfor Danmark, så vi bliver hevet ud af hverdagen, og den nye viden kan indtages i koncentreret form. Og at det foregår i de varme lande! Vi danskere bliver jo glade i låget og åbne for nyt, når solen skinner.

Jeg har fulgt kurser på Folkeuniversitetet en gang ugentligt, og der bliver det mindre koncentreret, og gav ikke samme indsprøjtning af ny viden i store mængder over kort tid, så jeg følte, at jeg blev "rykket". Og det er nok den følelse der skal til for at der er chance for også at blive mere DANNET.

Godt at vi kan kombinere en lille uges ferie med nyt til de små grå celler - det er en rigtig god feriemåde for blandt andre singler med hang til ferie-med-indhold!

Godt at panelet af foredragsholdere er 2-3 faste personer, at det ikke er nye hver dag eller til hver halvleg - når det er de samme 2-3 personer, kan man få et forhold til dem i forhold til de spørgsmål tilhørerne har. Der kommer en berigende ping-pong i løbet af de første par dage.

Undervisningsniveauet var perfekt for mit niveau. Jeg har ikke gået på uni, og det var interessant at få indblik i ”universitetshjerner”, og hvordan de behandler stoffet. Også sjovt at høre underviserne kommunikere indbyrdes om stoffet. Jeg fik udvidet mit ordforråd, hvilket altid er godt! 

Undervisningsmængden var helt tilpas. 

Jeg anbefaler kurset til alle jeg taler med!

Mit bedste udbytte fra kurset er, ud over at være fyldt op af ny viden og godt humør, at jeg nu kan læse bøger og få endnu mere ud af dem. Alle de finurlige henvisninger, der er i gode bøger/romaner, til de store gamle værker, er jo GULD nu at kunne spotte.
På mit arbejde til dagligt er jeg allerede en lidt bedre version af mig selv, og jeg er sikker på, at det er fordi jeg er blevet en lille smule mere dannet.

 

Tanja, 42

Anders Fogh Jensen fik helt fra starten af første undervisningspas skabt en stemning af ro, rummelighed og imødekommenhed. Den gennemsyrede det hele, og dem, jeg har haft kontakt med, siden vi kom hjem, har også understreget netop det. Hold endelig fast i det – du gør det på en virkelig god måde. Vi var i gode hænder.

Undervisernes niveau: helt åbenlyst – der er kun positive ting at sige, og jeg er fascineret af jeres viden og niveau. I fortjener mange roser.

Pauserne og hviledagen var vigtige for mig og vil også være det for andre introverte væsener. Det var dejligt, at Anders (både i beskrivelsen på hjemmesiden og dernede) betonede, at det var ok, hvis man havde brug for at trække sig tilbage. Den formulering var afgørende for, at jeg kunne melde mig til i første omgang. 

Et glas vin den første aften var en god måde at afslutte første undervisningsdag og begynde første aften sammen på. Og vi modtog et papirbrev inden afrejsen.

Jeg har både fået læst bøger undervejs og haft gode samtaler med andre deltagere. Og så fik jeg også knyttet personlige forbindelser undervejs.