Dannelsesrejser.dk

Hvad er dannelsesrejser?

Filosoffen Anders Fogh Jensen præsenterer: Dannelsesrejser.

Rejser med det formål at blive klogere på de store sammenhænge i verden i nænsomme omgivelser.

Dannelsesrejser er en række af forskellige hinanden uafhængige ugekurser på behagelige hoteller og refugier i og omkring Middelhavsregionen, hvor vi sigter på at gøre dig klogere på verden.

Hver rejse er en rejse ud i verden på to måder. Vi rejser til en fremmed destination og vi rejser ind i et stort område af den menneskelige viden og ånd. Her får du verden serveret på et sølvfad. Som på ethvert kurophold skal klimaet gøre dig i stand til at modtage.

Hvad får jeg ud af det?

Det første, vi kan love, er at du vender hjem fra hver eneste rejse som et mere dannet menneske.

Det andet vi lover er, at verden kommer til at være et sted, der hænger bedre sammen.

Til forskel fra de fleste andre kurser lover vi ikke, at du vender hjem med bestemte redskaber eller teknikker, som et mere kampklart og robust menneske, vi lover alene, at du vender hjem som et mere dannet og dermed udfoldet menneske. Og hvadenten du rejser med som privat eller professionel kommer du hjem som et menneske, der bedre ved, hvad det står på og dermed har bedre navigationsevner i såvel velkendt som fremmed farvand.

Forhåbentligt har et rart klima også sat sig i dig og du har set på verden tæt på.

Hvad er dannelse egentlig?

Hvorfor dannelse?

Læs mere her Anders Fogh Jensen: Odysseus’ gave.

 

 

"Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det holder gang i skidtet. Dannelse som den evige anden fødsel. At møde hinanden med et fælles fokus udenfor os selv, det giver indsigt og udsigt til dialog." -  Kursusdeltager, højskolelærer