Dannelsesrejser.dk

Lilleasien - Tyrkiets historiske vestkyst

Lilleasien er et området i det østlige Grækenland og det nuværende vestlige Tyrkiet med en tung kulturel arv. Det er herfra de ioniske søjler kommer og den første union mellem stater, den såkaldte Panonion opstod. Det er også herfra den første filosof, Thales fra Milet kommer. Og ikke mindst er det i baghaven til det græske og romerske palads Efesos, med datidens næstestørste bibliotek, at vi skal bo. 

Vi flyver til byen Izmir (græsk: Smyrna) og herfra er der godt to timers kørsel til Güzelcamli, hvor vores dansktalende værter, Ahmed og Huseyin modtager os. Vi skal bo i den lille by Güzelcamli, der på tyrkisk betyder ”smukke nåletræer”. Navnet hentyder til den frodige nationalpark, Millipark, som byen grænser op til. Her finder vi et udsøgt middelhavsklima, skove, bjerge og dale og ikke mindst nogle helt fantastiske strande ud til det klare, azurblå ægæiske hav. 

Vi kommer på denne destination i kontakt med et meget liberalt og vestligt orienteret Tyrkiet og får samtidig muligheden for at få et indblik i den farverige og smagsfulde tyrkiske kultur, dets fantastiske køkken og meget gæstfrie befolkning. Alt sammen uden et hav af andre turister omkring os.