Dannelsesrejser.dk

Hvad er dannelsesrejser?

Filosoffen Anders Fogh Jensen præsenterer: Dannelsesrejser.

Rejser med det formål at blive klogere på de store sammenhænge i verden i nænsomme omgivelser.

Dannelsesrejser er en række af forskellige hinanden uafhængige ugekurser på behagelige hoteller og refugier i og omkring Middelhavsregionen, hvor vi sigter på at gøre Dem klogere på verden og mennesket i verden.

Hver rejse er en rejse ud i verden på to måder. Vi rejser til en fremmed destination, og vi rejser ind i et stort område af den menneskelige viden og ånd. Her får du verden serveret på et sølvfad. Som på ethvert kurophold skal klimaet gøre dig i stand til at modtage.

Se også: Almindelige spørgsmål (FAQ)

 

 

Hvad får jeg ud af det?

Det første, vi kan love, er, at De vender hjem fra hver eneste rejse som et mere dannet menneske.

Det andet, vi lover, er, at verden kommer til at være et sted, der hænger bedre sammen.

Til forskel fra de fleste andre kurser lover vi ikke, at De vender hjem med bestemte redskaber eller teknikker, som et mere kampklart eller robust menneske, vi lover alene, at De vender hjem som et mere dannet og dermed udfoldet menneske. Og hvad enten De rejser med som privat eller professionel kommer De hjem som et menneske, der nu lidt bedre ved, hvad De står på og dermed har bedre navigationsevner i såvel velkendt som fremmed farvand.

Forhåbentligt har et rart klima også sat sig i Dem, og De har set på verden tæt på.

 

Hvorfor skal vi rejse?

Der er intet i vejen med at gå til foredrag eller gå til kurser på Folkeuniversitetet og andre gode steder. Når vi har hørt et foredrag eller været til undervisning, så gå vi som oftest hjem. Ind i mellem har vi masser af aftaler.
Her er det anderledes: Vi har rigtig god tid sammen i en større gruppe. Vi skal ikke andet. Vi har oplevet det samme. Og vi kan tale med ligesindede om det, vi har hørt og talt om. Vi møder ligesindede, der heller ikke har aftaler, og vi har god tid.

En anden god grund er at det at komme væk fra dagligdagen hjælper os til at komme ind i en boble, hvor vi ikke hektisk tænker i anvendelse og afhakning af flueben, men tillader os at prøve at forstå for at blive lidt klogere. Tanker om tilværelsen fødes også bedre på afstand af hverdagen.

 
Hvordan er Dannelsesrejserne struktureret?

Dannelsesrejser varer otte dage. En dag er udrejsedag, en dag er hjemrejsedag. Her imellem har vi seksdage. Vi holder undervisning de første tre dage - herefter en fridag eller hviledag om man vil - og så igen to dage.
På hver undervisningsdag er der tre timers undervisning og samtale om formiddagen - efterfulgt af en siesta fra ca. kl.12-16 - efterfulgt af tre timers undervisning igen fra kl.16-19.

Med på rejsen er der altid to undervisere. Den ene vil være filosof, Anders Fogh Jensen, der også er rejseleder. De to undervisere skiftes til at være den primære underviser. 

Se også: Almindelige spørgsmål (FAQ)

 

Hvad er dannelse egentlig?

Hvorfor dannelse?

Læs mere her Anders Fogh Jensen: Odysseus’ gave.


"Jeg vil anbefale kurset til andre, fordi det holder gang i skidtet. Dannelse som den evige anden fødsel. At møde hinanden med et fælles fokus udenfor os selv, det giver indsigt og udsigt til dialog." -  Kursusdeltager, højskolelærer

 

 

Aktuelle rejser:

Idéhistorier - Forstå din samtid 2024

Idéhistorier - Forstå din samtid 2024

Hvad fortæller idéhistorierne om vores liv og samtid?
D. 15.-22. feb. 2024.

Alle tiders myter 2024

Alle tiders myter 2024

Vi dykker ned i myternes stof, og finder ud af, hvad de siger os i dag. 6.-13. april 2024